Maduro escaperoom

In deze escaperoom maken leerlingen van groep 8 actief kennis met een bijzonder oorlogsverhaal dat zich afspeelde bij Buitengoed Dorrepaal in Leidschendam-Voorburg. Via het maken van allerlei puzzels moeten ze de Duitsers te slim af proberen te zijn en bejaarde dames bevrijden uit Buitengoed Dorrepaal. Daarmee stappen ze in de voetsporen van oorlogshelden Maduro en Van Oudheusden (Youtube).

Via deze werkvorm kan de Tweede Wereldoorlog geschiedenis na 75 jaar onder jongeren op uitdagende en hedendaagse manier levend worden gehouden, waarbij zij nieuwsgierig worden gemaakt over de achtergronden.

Na afloop van de escaperoom, kunnen de leerlingen de speciale tentoonstelling bezoeken over het leven van George Maduro.

Meer informatie volgt!

De escaperoom is financieel mogelijk gemaakt door Lions Voorburg, Rotary Voorburg en Vlietwensen.

In het nieuws

Ook in Leidschendam-Voorburg wordt gevierd dat we op 5 mei al 75 jaar in een vrij land leven. Speciaal voor deze gelegenheid bouwt het Voorburgse Huygens Labs op Landgoed Dorrepaal een spannende escaperoom. Precies op de plek waar George Maduro en Jan van Oudheusden aan het begin van de tweede wereldoorlog hun heldendaden verrichtten. Leer verder op Vlietnieuws.

Wanneer: April 2020
In verband met de maatregelen rond Corona wordt de Escaperoom tot nader order uitgesteld.
Waar: Buitengoed Dorrepaal, Leidschendam
Voor wie: Basischool groep 8
Kosten: Op aanvraag
Informatie:
De escaperoom ook spelen? Neem contact op met Harrie Ozinga.
ozinga@huygenslabs.nl

Dorrepaal: Maduro en de Slag om Ypenburg

Oud-buurtbewoner Van Aalst vertelt over de Duitse parachutisten en het heldhaftige optreden van de Nederlandse luitenant George Maduro.

Tentoonstelling George Maduro

Expositie George Maduro